"Doar împreună putem avea un oraş curat!"
Acasă > Servicii > Colectarea deșeurilor voluminoase
 

Colectarea deșeurilor voluminoaseCe sunt deșeurile voluminoase? Sunt deșeuri solide de mari dimensiuni (mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, Deșeuri Electronice și Electrocasnice, etc.), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale, neasimilabile deșeurilor menajere.

Aceste tipuri de deșeuri sunt preluate preponderent în cadrul acțiunilor ecologice periodice – Campania de curățenie generală de tomană; Campania de curățenie generală de primăvară – dar ele pot fi predate și în afara acestor acțiuni la cele patru puncte de colectare permanente ale societății:

1) punct colectare – Calea Torontalului nr. 94;
2) punct colectare – Str. Energiei nr. 3 (zona Calea Şagului);
3) punct colectare – Calea Moşniţei nr. 2;
4) punct colectare – Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Programul de funcționare a punctelor de colectare: luni-sâmbătă, orele 08,00-20,00.

Colectarea acestor tipuri de deșeuri se poate face și direct de la deținător, cu condiția existenței unei solicitări exprese, în care este menționată atât cantitatea, cât și tipul de deșeuri ce urmează a fi ridicate. Colectarea se realizează selectiv, pe categorii de deșeuri.

Deșeurile de mobilier se pot preda, în afara campaniilor de curățenie generală, prin aport voluntar, exclusiv la punctul de colectare din Calea Torontalului nr. 94.