"Doar împreună putem avea un oraş curat!"
Acasă > Servicii > Colectarea selectivă a ambalajelor din sticlă
 

Colectarea selectivă a ambalajelor din sticlăPentru reducerea volumului, a cantității deșeurilor supuse depozitării, dar și a creșterii gradului de recuperare a acestora, colectăm selectiv deșeurile reciclabile. Colectarea deșeurilor reciclabile se face în aceeași zi cu colectarea deșeurilor menajere, însă nu de către aceeași autospecială.

Există, totuși, situații în care deșeurile reciclabile sunt colectate de către autospeciala care colectează deșeurile menajere. Acest lucru se întâmplă atunci când în recipientele destinate deșeurilor reciclabile se constată că există deșeuri compromise pentru reciclare.

Deșeurile astfel colectate sunt apoi sortate pe categorii și reintroduse în circuitul economic prin reciclarea de către agenții economici specializați.

Colectarea se face din europubele, inscripționate, de la asociațiile de proprietari/locatari și, dacă este cazul, de la agenții economici. Colectarea deșeurilor reciclabile de la persoanele fizice/gospodării se face din saci galbeni inscripționați. Prin contract se specifică instrucțiunile privind conținutul recipientelor destinate colectării selective.

Colectarea selectivă se face și prin aport voluntar la punctele de colectare a ambalajelor din sticlă (clopote verzi).